Világító Útburkolati Jel

Világító Útburkolati Jel

Cégünk a csúszásgátló útburkolatok kivitelezése mellett már a Világító Útburkolati Jelek (használati mintaoltalommal védett) telepítésével is áll megrendelőink rendelkezésére. Ez a típusú alkalmazás 6-8 órán át tartó utánvilágítással biztosítja a biztonságosabb közlekedést. A világító útborkolati jelet már meglévő és új építésű kerékpárutakra egyaránt telepíthető.

Jellemzők

A megfelelő világítóképesség

A világító útburkolati jel alapját az a többkomponensű, kémiailag rendezett hordozóréteg adja, melyhez a megfelelő hőmérsékleti viszonyok között a gyártási folyamat során hozzáadott reaktív hatóanyag biztosítja a megfelelő világítóképességet. 

Felhasználási területek: kifejezetten alkalmas közvilágítást nélkülöző kerékpár- és gyalogutakra és minden olyan helyre, ahol a közvilágítás nem biztosított (közparkok, temetők).

Műszaki adatok

6-8 óra

60-70%

0,6-1 mm

10 év

2 év

6-8 óra

Utánvilágítási időtartam

60-70%

Intenzitás párában-ködben

0,6-1 mm

Rétegvastagság

10 év

Várható élettartam

2 év

Teljeskörű garancia

Utánvilágítási időtartam

Intenzitás párában-ködben

Rétegvastagság

Várható élettartam

Teljeskörű garancia

Előnyök

Költséghatékony, tartós, takarékos

  • Rendkívül költséghatékony, a közvilágítás kiépítésének beruházási költségeihez viszonyítva. További üzemeltetési költsége nincs.
  • Kerékpárutak esetén nem szükséges tartós útburkolati jel használata, mivel a világító útburkolati jel növeli az egyszerű útburkolati jel tartósságát.
  • Telepítése lehetséges új és meglévő kerékpárutakra is.
  • Nappali használat során a normál útburkolati jel láthatósága megmarad.
  • Kiépített közvilágítás esetén lehetőséget ad az időintervallumos-szakaszos megvilágításra, biztosítva ezzel a téli sötét órák alatt is a teljes utánvilágítást, ezzel jelentős energiát megtakarítva.
  • Környezetvédelmi területen is alkalmazható, mivel az állatvilágot a közvilágítással ellentétben nem zavarja.